Skip to content

Over ons

Marijke Libert (°1962)

Schrijver. Ze woont en werkt in het Gentse ‘Groot Begijnhof’.

Ze was 20 jaar redacteur bij De Morgen en werkte later als freelancer voor Knack, De Standaard, Humo en in Nederland voor Vrij Nederland en De Correspondent. 

Sinds 2000 publiceerde ze drie romans: Sterk water (2001, Meulenhoff, op long list Libris), Enkel de daad (2003, Cossée), Sisterka (2014, De Bezige Bij). 

Ze schreef de biografie Buitengewoon Maggie De Block (2014, Manteau) en Ben ik een goede moeder (2017, Manteau).

In België maakt ze teksten voor Uitgeverij Kannibaal/Hannibal, van Stephan Vanfleteren.

In 2017 besloot ze de zuiver journalistieke opdrachten achter zich te laten en zich te concentreren op grote long-reads, spannende verhalen (een thriller in voorbereiding) en vooral fictie (romans).

Bekend in Vlaanderen voor haar ‘empathisch interview’, waaruit ze een coachmethodiek ontwikkelde.

Was jarenlang coach en personal trainer van veelbelovende ‘pennen’ bij De Persgroep-De Morgen.

Heeft een eigen praktijk ‘empathisch coachen’ voor zowel creatievelingen (van schrijvers tot mode-ontwerpers) als voor mensen die gedreven richting willen geven aan hun professionele leven.

Fred Libert (°1993)

Fred Libert is Master geschiedenis. Na zijn studies liep hij stage en werkte hij bij Vice Media in Amsterdam. Terug in België werkte hij als assistent van onder meer de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren en beeldhouwer Johan Tahon. Fred werkte tussen 2018 en 2020 bij CZAR Film als productie-assistent. Momenteel is hij communicatie- en publieksverantoordelijke bij Theater Malpertuis in Tielt.

Fred Libert was als freelance de concept-begeleider en producent van Vuurkruis, het eerste grote kunstproject samen met Marijke Libert. Fred Libert is productieleider en zet momenteel ook inhoudelijke stappen binnen theater. Daarnaast schrijft hij onder meer in opdracht (SBS, Guy Slabbinck, o2o), is hij actief als (inhoudelijk) eindredacteur (Standaard Uitgeverij, Manteau) en werkt hij aan eigen teksten. Als deel van de ‘Zendelingen’ schrijft Fred bijdrages in verband met podiumkunsten in de brede zin van het woord.

Engagement vormt mee de basis van Freds werk: als vrijwilliger in Belgrado bij Refugee Aid Serbia, lesgever bij Auxilia Gent, en als leider van Scouts Ten Berg en Open Kamp voor kansarmere jongeren.